Uhapšena ekipa KTV televizije

0
17078

Članovi ekipe KTV televizije uhapšeni su danas jer su želeli da pravovremeno i objektivno izveste javnost o raspisivanju javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Određeno im je zadržavanje od 48h, a sve pod lažnom optužbom da su, kada su došli u opštinu da traže odgovore od predstavnika lokalne samouprave, bili bez zaštitne opreme, što snimci koji su tom prilikom napravljeni demantuju.

Članovi ekipe KTV televizije, među kojima je i vlasnik televizije Danijel Radić, uhapšeni su danas nakon što su pokušali da dobiju odgovore od predstavnika lokalne samouprave o raspisanom javnom nadmetanju za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta o čemu su hteli da obaveste javnost i zainteresovane poljoprivrednike.

Naime, redakciji KTV televizije obratio se Radoslav Padejski, poljoprivrednik iz Perleza koji je rekao da je pre nekoliko dana na sajtu i oglasnoj tabli grada Zrenjanina postavljeno obaveštenje o raspisivanju javne licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta što je, kako on smatra, protivno propisanim merama u vreme pandemije.

Nakon što je ekipa KTV televizije uzela izjavu od Radoslava uputila se ka gradskoj kući kako bi dobila izjavu i od druge strane, odnosno od predstavnika gradskih vlasti. Međutim, oni nisu bili raspoloženi za priču i nisu hteli da odgovore na pitanja verovatno iz razloga što je Zrenjanin jedna od 4 opštine u kojoj se godinama kasni sa raspisivanjem javnog nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta zbog čega poljoprivrednici redovno negoduju, kao i iz razloga što u vreme kada je zabranjeno okupljanje pozivaju na licitaciju stotinu poljoprivrednika iz 22 naseljena mesta sa teritorije grada.

Da li je prihod od nekoliko stotina hektara već zapuštenog zemljišta vredniji od ljudskih života?

Iz revolta zbog toga što je naša ekipa želela da izvesti javnost o tome kako se sprovodi licitacija u vreme vanrednog stanja kada za to nije vreme lokalna samouprava prijavila je članove naše ekipe policiji sa optužbom da prilikom boravka u gradskoj kući nisu nosili zaštitnu opremu to jest zaštitne maske i rukavice što nije istina i što se vidi na snimcima koji su napravljeni jutros u gradskoj kući. Suprotno tome, što je naša kamera i zabeležila, ti isti predstavnici gradske vlasti šetaju se po gradskoj kući bez zaštitnih rukavica, a mahom i bez maski. Sa tom optužbom članovi ekipe KTV televizije odvedeni su u policiju gde su najpre saslušani, a potom im je određeno zadržavanje od 48 časova.

Sada je u toku i montirani proces čiji je cilj da se određeno zadržavanje od 48h produži na zadržavanje od 30 dana. Sve ovo dokazuje da je u pitanju odmazda za pravovremeno i objektivno izveštavanje javnosti koje ne pogoduje predstavnicima lokalne samouprave u Zrenjaninu.

KTV televizija je uvek bila televizija svih građana te vas molimo da nas podržite u borbi za istinu i slobodno izveštavanje, a protiv bezakonja koje se sprovodi nad nama i u čiju svrhu se koristi čak i vanredno stanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here