Dom učenika u Bijeljini za smeštaj zaraženih sa lakšom kliničkom slikom

0
208

Građani Bijeljine pozitivni na virus korona više neće ići u kućnu izolaciju, njihova adresa biće Dom učenika u Bijeljini. Tamo će od danas biti smješteni svi zaraženi ovim virusom, a koji nemaju simptome ili  imaju lakšu kliničku sliku. U Dom će danas stići prvih četvoro oboljelih u Bijeljini.

Dom učenika u Biejljini je najdekvatnije mjesto za smještaj zaraženih korona virusom, jer tu imamo sve potrebne uslove- od kupatila do kuhinje, a ako bude bilo potrebno kapaciteti se mogu proširiti i u prostorije škole, ocjenio je danas gradonačelnik Mićo Mićić prilikom obilaska doma. On je istakao da će bolnički karantin služiti za teže slučajeve, dok će ovdje biti smješteni oni sa lakšim simptomima.

U Dom učenika u Bijeljini biće smještene sve osobe pozitivne na korona virus, a koje nemaju simptome ili  imaju lakšu kliničku sliku, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović. Zdravstveni radnici će vršiti monitoring njihovog zdravstvenog stanja i u skladu sa preporukama kontaktirati infektologa i epidemiologa, te ako se procjeni da je to potrebno, istu osobu i hospitalizovati.

Prema riječima gradonačelnika kao i direktora Doma učenika, smještenim u karantin neće ništa nedostajati, imaće dnevni boravak, televizore, internet i sve što je potrebno kako bi boravak u Domu protekao ugodnije, koliko je to moguće u ovakvoj situaciji.

Ministar zdravlja Alen Šeranić izjavio je juče da će svi zaraženi virusom korona od Doboja do Novog grada biti smješteni u tri karantina u Banjaluci, dok će ostali sa istočnog područja biti smješteni u karantin u Bijeljini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here