Karantin u fiskulturnoj sali OŠ Vuk Karadžić namijenjen za lica sa graničnog prelaza Rača

0
324

Karantin u fiskulturnoj sali OŠ Vuk Karadžić namijenjen za smještaj lica koja dolaze sa graničnog prelaza Rača i osoba koje ne poštuju mjere samoizloacije spreman je za prijem 30 pacijenata, uz mogućnost proširenja smještaja, rečeno je nakon posjete gradonačelnika Bijeljine, vođstva Doma zdravlja i Civilne zaštite. Trenutno je u ovom prostoru smještena jedna osoba.

U izolaciji u sali OŠ Vuk Karadžić trenutno je popunjen samo jedan od 30 kreveta. Lice koje je juče prešlo granični prelaz Rača, prvo je koje prolazi novu proceduru po kojoj i osobe koje budu negativne na prisustvo virusa moraju provesti 14 dana u lokalnom karantinu.

Iz gradske administracije kažu, da će se potruditi da se, bez obzira što se radi o fiskulturnoj sali, onima koji budu boravili u ovom karantinu, obezbijede što bolji uslovi smještaja. Ovaj lokalni karantin je povezan sa graničnim prelazom Rača i nekoliko drugih prelaza, al će u njemu boraviti i neodgovorni građani.

Ulaz drugih građana u krug karantna je strogo zabranjen i tv ekipe su danas imale manjih problema oko procedure prilaza objektu. I za epidemiologa i za gradonačelnika Bijeljine je najvažnije da svi građani poštuju i mjere izolacije i druge preporuke, jer se na taj način mogu preduprijediti problemi koje bi izazvalo moguće širenje virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here