Zoran Gojković: Zdravstveni sistem Vojvodine u potpunosti funkcioniše

0
167

U Kliničkom centru Vojvodine preminuo je još jedan pacijent oboleo od koronavirusa. To je šesta osoba sa teritorije AP Vojvodine koja je preminula od posledica izazvanih zarazom virusom COVID 19.

U Kliničkom centru Vojvodine danas je preminuo još jedan pacijent oboleo od virusa korona. Reč je o osobi rođenoj 1955. godine iz Šatrinaca, koja je imala brojne komorbiditete, saopšteno je na današnjoj konferenciji u Pokrajinskoj vladi. Kako je poručeno, na teritoriji AP Vojvodine do danas je registrovana 191 osoba obolela od virusa Covid 19, od kojih su 82 hospitalizovane na Klinici za infektivne bolesti i Klinici za ortopedsku hirirgiju i traumatologiju. Pet pacijenata je na respiratoru.

„Zdravstveni sistem Vojvodine u potpunosti funkcioniše. Testiramo sve više ljudi i pripremamo Novosadski sajam za prijem zaraženih sa lakšom kliničkom slikom“, izjavio je Gojković.

„Sve zdravstvene ustanove na teritoriji AP Vojvodine u potpunosti su opskrbljene svim neophodnim zdravstvenim materijalom i medicinskom zaštitnom opremom“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, napomenuvši da je KCV još u januaru, samostalno, počeo sa nabavkom zaštitne medicinske opreme. Mirović je naglasio da zdravstveni sistem Vojvodine ima i dovoljno respiratora i testova na virus korona, što je veoma značajno jer je počelo testiranje u većem obimu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here