Vlade Republike Srbije i dalje organizuje povratak državljana Srbije iz inostranstva

0
361

Vlade Republike Srbije organizovaće sutra letove za Pariz i Frankfurt i u sredu za Vašington, kojima će se državljani Srbije vratiti u našu zemlju. Do sada je u Srbiju iz inostranstva vraćeno oko 5000 građana

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, najavio je da će sutra biti organizovan još jedan let za Pariz i Frankfurt, a u sredu i let za Vašington, kojima će se građani Srbije vratiti u zemlju. Dačić je precizirao da je do sada vraćeno oko 5.000 građana Srbije, od čega oko 2.500 avionom, dok je za približno 2.500 naših državljana organizovan autobuski prevoz.

Vraćeni su državljani Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima i graničnim prelazima, a prave se prioriteti i prvo se vraćaju ljudi koji su na lečenju u inostranstvu, koji su bili na službenom putu, studenti, ali i ostali će biti vraćeni kući. On je rekao da državljana Srbije koji žele da se vrate u Srbiju ima u Indiji, na Tajlandu, u Vijetnamu, Egiptu, Somaliji, na Maldivima, u Alžiru i Nigeriji, gde su radnici Energoprojekta, kao i u Meksiku, Japanu, Kongu i SAD gde se do sada za povratak prijavilo 700 ljudi. Oni se javljaju nadležnim diplomatsko- konzularnim predstavništvima, javljaju se predsedniku Republike Srbije, premijerki.

Pravi se lista prioriteta – naveo je ministar.Dačić je rekao da je danas organizovan i let za Bratislavu jer se u Slovačkoj za povratak javilo 320 ljudi, koji su uglavnom ostali bez posla. Prvi potpredsednik Vlade je ocenio da mnogi državljani imaju nerealna očekivanja da država po njih direktno pošalje avion, i poručio im da dođu što bliže Srbiji, što značajno olakšava povratak u zemlju. Dačić je svima koji ne moraju da se vrate uputio apel da ne planiraju povratak dok se ova kriza ne smiri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here