Košarkaška utakmica Srbija – Finska u Zrenjaninu

0
305

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Finsku u Zrenjaninu sa 95:75 u pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Kini.

U prepunoj Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu odigrana je pripremna utakmica za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Kini, tokom koje je košarkaška reprezentacija Srbije savladala reprezentaciju Finske rezultatom 95:75. Najefikasniji u selekciji Srbije, bili su Boban Marjanović i Stefan Jović sa po 12 poena, dok su po 11 dodali Dragan Milosavljević i Marko Simonović. “Orlovi” su ključnu razliku napravili krajem druge četvrtine kada su napravili seriju 18:2, i na poluvreme otišli s velikih +18, 54:36. Nakon utakmice novinarima su se obratili Stefan Birčević i Aleksandar Đorđević. Selektor Aleksandar Đorđević istakao je da je reprezentacija većim delom odgovorila kako je i bilo zacrtano, iako je na početku utakmice bilo manjih oscilacija.

Selektor finske košarkaške reprezentacije zahvalio se na prilici da igraju u Zrenjaninu, a istakao je i da je tim Srbije jedan od najboljih sa kojim su igrali.

“Kao prvo, hvala na prilici da igramo ovde, što ste omogućili ovim mladim momcima da igraju sa svetski poznatim košarkašima. Razmišljao sam pre utakmice da smo igrali sa mnogo dobrih timova proteklih godina, čak i sa SAD i mislim da je ovo jedan od najboljih timova sa kojim smo ikad igrali. Srbija ima divan tim i vidim lepu budućnost za tim”- rekao je Henrik Detman, selektor finske košarkaške reprezentacije .

Srbija će naredni meč igrati u subotu u beogradskoj Štark Areni protiv Litvanije od 21 čas. Nakon toga, 20. avgusta reprezentacija putuje 20. avgusta u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here