U Sečnju je održana 2. sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga

0
112

U Sečnju je danas održana 2. sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga na kojoj su razmatrane aktivnosti inspekcijskih službi kao i primena Zakona o stanovanju i održavanju zgrada na teritoriji okruga.

U prisustvu načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga Snežane Vučurević, gradonačelnika  Zrenjanina Čedomira Janjića, predsednika opštine Sečanj Predraga Rađenovića kao i predsednika i zamenika predsednika srednjobanatskih opština, održana je druga sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga. Na sednici su razmatrane četiri tačke dnevnog reda, a najviše pažnje bilo je posvećeno radu nadležnih inspekcijskih službi Okruga na suzbijanju sive ekonomije i rada na crno i primeni Zakona o stanovanju i održavanju zgrada na teritoriji našeg okruga. Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević je sumirajući rezultate današnje sednice rekla:

Domaćin druge sednice Saveta okruga, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, izrazio je zadovoljstvo što je Sečanj bila prva opština koja je bila domaćin sastanka čelnika opština iz srednjeg Banata.

Govoreći o današnjim tačkama dnevnog reda sednice Rađenović je rekao da većih problema kod primene Zakona o radu u opštini Sečanj nema.

Opština Sečanj se aktivno uključila u program Vlade Srbije oko povećanja nataliteta u našoj zemlji pa je lokalno rukovodstvo sprovelo program pomoći roditeljima , odnosno podržalo je program vantelesne oplodnje.

Vlada Srbije je za ovu godinu za mere populacione politike opredelila 566 miliona dinara, gotovo pet puta veću sumu u odnosu na prethodnu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here