Vučić – Otvaranje auto-puta Novi Beograd–Surčin 31. marta

0
60

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin, na auto-putu “Miloš Veliki” i najavio da će ta saobraćajnica biti otvorena 31. marta. Istakao je i da će do leta biti otvorena obilaznica oko Beograda, a za tri godine završen put Iriški venac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao radove na petlji Surčin 1 i istakao da su ti radovi skoro završeni, a da će kada auto-put Surčin-Novi Beograd bude završen građani dobiti najkraću vezu sa auto-putem “Miloš Veliki” te da će od Beograda do Čačka moći da se stigne za samo sat vremena. Kada je reč o deonici koju je danas obišao, predsednik je obavešten da je od 7,9 kilometara završeno 7,4 kilometara, jedan most i nadvožnjak. Ostaje još 500 metara koji su povezani sa kružnim tokom.

Kineski izvođači su obećali da će 19. januara imati sastanak sa resornim ministrom i da će podneti detaljan izveštaj, kao i da bi već sledećeg meseca trebalo da imaju na deonici do Požege dodatnih 300 radnika. Magistralna gradska saobraćajnica građena je kao auto-put i projektovana za brzinu od 80 kilometara na čas, sa po tri saobraćajne trake po smeru, razdelnim ostrvom i biciklističkom i pešačkom stazom sa svake strane. Ukupna dužina deonice je 7.895 metara.

U avgustu 2019. godine potpisan je komercijalni ugovor sa kineskom kompanijom “Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani” vredan 70,5 miliona dolara. Zbog pandemije radovi su počeli u martu 2021. godine. Predviđeno je da izgradnja traje 18 meseci, a zbog posebne tehnologije izgradnje deonica će, kako je ranije najavljeno, biti završena u martu ove godine. Do leta će biti završena obilaznica oko Beograda, a za tri godine put Iriški venac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here