Pokrajinska delegacija u Indiji – Mogućnosti za saradnju

0
77

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravi sa saradnicima u poseti Indiji, u gradu Bangaloru, najvećem centru informaciono-komunikacionih tehnologija u toj zemlji.

Na poziv Tehnološkog kongresa Indije i njegovog predsednika prof. dr Muralikrišne Redija, delegacija Pokrajinskog sekretarijaza za privredu i turizam se najpre susrela sa počasnim konzulom Republike Srbije u Indiji Anudžem Nautijalom. Pokrajinski sekretar Ivanišević i konzul Nautijal, u prisustvu predstavnika privrede, razgovarali su o aktuelnoj situaciji na tržištu, o mogućnostima za saradnju na međuregionalnom nivou, kao i o privrednim i investicionim potencijalima AP Vojvodine, sa posebnim osvrtom na oblast turizma, kao grane koju bi trebalo još razvijati i infrastrukturno unapređivati.

Delegacija se u Bangaloru sastala i sa rukovodstvom Tehnološkog kongresa Indije, pri čemu su otvorene mnoge teme poput privrede i zelene ekonomije, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, kao i turizma sa akcentom na zdravstvenom i kulturološkom turizmu, kojima potencijalni turisti iz Indije pridaju velik značaj.

Upriličen je i obilazak specijalizovanog edukativnog Instituta za tehničku obuku i obrazovanje sa sedištem u tzv. Elektronskom gradu u Bangaloru, poznatom kao indijska ′silicijumska dolina′. Institut u saradnji sa Tehnološkim kongresom sprovodi specijalizovane module obuka kako za studente inženjerstva, u vidu osnovnih akademskih studija, tako i programe prekvalifikacija za one koji žele da nađu zaposlenje u IT industriji i proizvodnji.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam prva je delegacija iz AP Vojvodine koja je uspostavila komunikaciju sa tim institucijama u Bangaloru, otvorivši mnoge mogućnosti za unapređenje saradnje u tom rastućem sektoru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here