Pokrajinska vlada uputila pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj

0
55

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas ispraćaju humanitarne pomoći za stanovništvo na Kosovu i Metohiji, koju je Pokrajinska vlada donirala Eparhiji raško-prizrenskoj.

„Pokrajinska vlada, rukovođena principima solidarnosti i podrške, i ove godine podržava naše sunarodnike, prosleđujući im još jedan kontingent humanitarne pomoći, koji se očituje ne samo u robi koju šaljemo već, pre svega, u poruci da smo i danas zajedno“, rekao je tom prilikom Milošević.

Ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći prisustvovao je i sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, koji je podsetio na to da je osnovni cilj ove akcije, koja se već godinama realizuje u mesecu maju, podrška opstanku Narodnih kuhinja Eparhije raško-prizrenske.

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu put južne srpske pokrajine krenula je donacija koju čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, namenjenim socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here