Siniša Todorović – Privredni ambijent u Srbiji nije dovoljno dobar za investicije

0
373

Predsednik Narodne alternative Siniša Todorović rekao je da privredni ambijent u Srbiji nije dovoljno dobar za investicije ali je sada važno isključiti i dnevnu politiku iz investicionih ciklusa.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da su direktne strane investicije u Srbiji u 2018. godini porasle na tri koma dve milijarde evra neto, čemu su doprineli makroekonomska stabilnost i popravljanje poslovnog ambijenta. On je naglasio da je Srbija privukla pedeset sedam odsto od svih direktnih stranih investicija u regionu. Da li ovakva situacija pogoduje ubrzanijem razvoju Srbije, glasilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Narodne alternative Siniši Todoroviću.

Ekonomisti često navode da odgovor na pitanje zašto priliv stranih investicija nije doneo i bolji životni standard, leži u činjenici da su domaća i državna ulaganja niska. Prema tim ocenama kreatori ekonomske politike sada imaju mnogo veći problem da ubede domaće privrednike da na domaćem terenu potroše novac za nove investicije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here