Ministar Vulin položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

0
154

Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin je kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najviše državne i vojne počasti položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Ministar Vulin je izjavio, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, da je slobodni svet na ovaj dan 1945. godine, uz strašne žrtve, pobedio Treći rajh, ali ne i nacizam, jer je, kako je rekao, ta ideologija živa i danas. On je tom prilikom rekao da će i ova generacija, ali i one posle nje, morati da se bore sa nacizmom, sa onima koji stvaraju veliku Albaniju, onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa onima u čijim je glavama nacizam veoma živ.

Ministar je, takođe, podsetio na brojne zločine koji svedoče o stradanjima države Srbije i srpskog naroda iz poslednje decenije devedesetih, poput bombardovanja Jugoslavije, progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Srba ubijenih nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju.

Dan pobede obeležava se brojnim manifestacijama u Srbiji, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here