Od 13. do 19. Maja u našem gradu biće održane manifestacije “Muzeji za 10” i “Evropska noć muzeja”.

0
177

U periodu od 13. do 19. Maja u našem gradu biće održane manifestacije “Muzeji za 10” i “Evropska noć muzeja”. Tim povodom u Narodnom muzeju Zrenjanin održana je konferencija za medije,na kojoj je predstavljen program predstojećih manifestacija.

Manifestacija “Muzeji za 10” peta po redu biće održana tokom Nacionalne nedelje muzeja, a obuhvatiće I Međunarodni dan muzeja i Evropsku noć muzeja. Tema ovogodišnje manifestacije je “Muzeji kao središta kulture – budućnost tradicije”. Za ovu manifestaciju Narodni muzej Zrenjanin pripremio je bogat program čiji sadržaji će za sve posetioce biti besplatni.

U manifestaciji “Muzeji za 10” učestvuje i Savremena galerija u kojoj će 13.maja u 19 asova biti otvorena izložba “Hladni pogled 70ih, vesele osamdesete. Primeri slikarske prakse hiperrealizma i postmodernizma iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin”. U period između 14 i 19 maja od 10 do 13 časova biće organizovana i slikaonica, edukativna radionica za decu predškolskog uzrasta, a od 14 do 17 maja od 16 do 20 časova biće organizovan edukativni program za decu školskog uzrasta pod nazivom “Možda ću i ja biti slikar”. Na održanoj konferenciji za medije predstavljen je i program ustanova culture tokom “Evropske noći muzeja”

Tokom “Evropske noći muzeja” u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” od 20 časova biće odigrana predstava “Nemam da platim i neću da platim”, a ulaz će biti besplatan. Horski festival Slobodan Bursać će u toku noći muzeja od 22 časa promovisati horove i održati humanitarni concert hora Muzičke škole Josif Marinković, na kom će biti prikupljen novac za odlazakhora na takmičenje, a kulturni centar Zrenjanina će u saradnji sa departmanom za urbanizam i arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada izvršiti prostornu intervenciju na desnoj obali Begeja između dva suda, takođe u Noći muzeja u period između 20 i 22 časa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here