100 godina fudbalskog kluba Radnički

0
173

Veliki jubilej, 100 godina fudbalskog kluba Radnički, kao i svečano otvaranje Internata za smeštaj sportista upriličeno je u subotu 11.maja.

U subotu, 11.maja, na stadionu FK ,,Radnički Zrenjanin’’ svečano je obeleženo sto godina postojanja pomenutog kluba a upriličeno je i otvaranje Internata za smeštaj sportista. 11. maja davne 1919. godine u tadašnjem Velikom Bečkereku osnovan je fudbalski klub po imenu “Vašaš”, 1922. godine klub menja ime u FK “Slavija”, a od 9. avgusta 1926. godine nosi ime FK “Radnički”. Okupljao je najbolje fudbalere u gradu, bio je član  Banatske lige i takmičio se  u prvenstvima Grada, danas jedan vek kasnije, takmiči se u Srpskoj ligi. O velikom jubileju govorio je direktor kluba Darko Tošić.

U ime grada Zrenjanina događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura koji je istakao da je lokalna samouprava povećala budžet za sport i izrazio je nadu da će FK Radnički igrati još kvalitetniji rang takmičenja što će usloviti bolju organizovanost fudbala u našem gradu.

Sto godina postojanja svečano je obeležen na stadionu u prisustvu nekadašnjeg igrača Petara Ćire Praporskog, predstavnika uprave kluba,  Grada Zrenjanina, Sportskog saveza,  Fudbalskog saveza područje grada Zrenjanina, fudbalera  i najmlađih članova  Akademije Bambi koja radi u sklopu kluba. Svečanosti je prethodila prijateljska utakmica između mlađih kategorija FK Radnički i FK Partizan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here