Izložba Milutina Krstonića u Zrenjaninu

0
296

U ponedeljak, 5. avgusta u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je izložba skulptorskih radova Milutina Krstonića.

Autor Milutin Krstonić javnosti je poznat kao dobitnik prve nagrade Međunarodnog likovnog konkursa 30X30 za 2018. godinu koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Milutin Krstonić, rođen je u Užicu 1995. godine. Završio je srednju Umetnicku školu u Užicu. Diplomirao je 2018. godine na fakultetu Primenjenih umetnosti u klasi Nenada Vacića, a trenutno je na Master akademskim studijama istog fakulteta u klasi Vukašina Milovića. U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin na izložbi je predstavio 15 skulptorskih radova koji su nastali tokom 2018. i 2019.  godine, delom na Master akademskim studijama u Beogradu a delom u ateljeu.

Vukašin Milović, akademski vajar, istakao je da je Milutin Krstonić vajar koji tek ulazi na likovnu scenu.

Rad Milutina Krstonića koji je nagrađen na likovnom konkursu 30×30 izložen je u Malom salonu Narodnog muzeja i bio je povod da se dogodi pomenuta izložba. Nešto više o tome rekao je mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta 30×30.

Izložbu će Zrenjaninci moći da pogledaju do 13. avgusta u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here