Prijem za stipendiste kompanije NIS

0
296

U Gradskoj kući u Zrenjaninu priređen je prijem za stipendiste kompanije NIS koji su završili fakultete u Ruskoj Federaciji.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je prijem za stipendiste kompanije NIS, Danijelu Kralus i Šćepana Svorcana koji su završili fakultete u Ruskoj Federaciji. Oni su stipendisti u okviru NIS-ovog programa ,,Energija znanja’’ i ove godine su diplomirali na Sanktpeterburškom rudarskom univerzitetu, na Fakultetu ,,Naftno i gasno inženjerstvo’’, smer ,,Razrada i eksploatacija naftnih i gasnih ležišta. Danijela Kralus proglašena je za najboljeg stranog studenta na svom fakultetu, a ovom prilikom je istakla kako je izgledao period studiranja. O svom smeru i studiranju govorio je i drugi stipendista Šćepan Svorcan.

Prijemu je prisustvovao i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS koji je istakao da sa gradom Zrenjaninom imaju izuzetnu saradnju, kao i da današnja poseta predstavlja završetak saradnje koja je započeta pre pet godina.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pohvalio je rad kompanije NIS, a samim tim i saradnju koja traje godinama i koja iz dana u dan pokazuje svoje rezultate u našem gradu.

Kompanija NIS putem programa ,,Energija znanja’’ stipendira studente u Srbiji i Ruskoj Federaciji. Kroz program stipendiranja do sada je prošlo preko 90 studenata od čega je za studiranje na prestoničkim ruskim univerzitetima dodeljeno 30 stipendija. Prva generacija stipendista u Ruskoj Federaciji diplomirala je prošle godine, a njih osmoro su već deo NIS-ovog tima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here