Ministar Ljajić otvorio turističko informativni centar u Kosjeriću

0
160

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je otvorio turističko-informativni centar u Kosjeriću, u kojem će posetioci moći da saznaju sve relevantne informacije o ovoj varoši.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je otvorio turističko-informativni centar u Kosjeriću, u kojem će posetioci moći da saznaju sve relevantne informacije o ovoj varoši. Ministar Ljajić je izrazio uverenje da će ovaj centar, koji je nastao restauracijom i adaptacijom Starog hana, ubuduće biti mesto kulturno-turističkih dešavanja, koja će unaprediti turističku ponudu Kosjerića i Zapadne Srbije.

Direktorka Turističke organizacije Kosjerić Snežana Joksimović je istakla da je adaptacija Starog hana u Vizitorski centar sa stalnom izložbom o istoriji tog mesta, deo prvog sistemskog programa zaštite i prezentacije kulturnog nasleđa koji je značajan za kulturni identitet građana i u funkciji je održivog kulturnog turizma.

Han je 1854. godine podigao Antonije Radojević, potomak prvog doseljenika Antonija Kosijera. Služio je za prihvatanje putnika i trgovaca na putu ka Dubrovniku, Bosni ili Beogradu. Zgrada je danas pod zaštitom države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here