Ministarstvo kulture i informisanja: Tvrđava Novo Brdo biser srpske srednjovekovne duhovnosti

0
174

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da je tvrđava Novo Brdo biser srpske srednjovekovne duhovnosti i evropske i svetske kulturne baštine.

Zvanični sajt Vlade je povodom vesti pod naslovom „Kosovska zastava na srpskoj tvrđavi u Novom Brdu, pored crkve vojni šatori“, preneo saopštenje Ministarstva u kome je navedeno da Ministarstvo smatra da nikakve šarene tkanine nejasnog simboličkog značenja, ne mogu da posluže drugoj nameni nego da obrišu prašinu vekova sa bisera srpske srednjovekovne duhovnosti i evropske i svetske kulturne baštine.

Motive za ovo predcivilizacijsko ponašanje možda treba potražiti u dubokim virovima i tami varvarske svesti, koja u nedostatku sopstvenog, poseže za otimanjem tuđeg kulturnog nasleđa i identiteta.

Navedeno je da Ministarstvo ovim putem ’’ohrabruje uzurpatore’’  iz takozvane “prištinske vlasti” da nastave da se brukaju pred čestitim delom albanske javnosti i pred celim svetom, jer time samo pomažu Srbiji čiji su oni , sastavni deo, i koji je u stanju prolazne političke zablude”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here