U organizaciji Lovačkog društva Fazan održano takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša

0
283

U lovačkom domu na Mihajlovačkom drumu po 14. put održano je takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, koje je okupilo veliki broj takmičara.

U organizaciji Lovačkog društva „Fazan“ u lovačkom domu na Mihajlovačkom drumu po 14. put organizovano je takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, koje je kao i svaki put okupilo veliki broj takmičarskih ekipa iz grada i okoline, ali i drugih gradova Srbije. Ove godine u kuvanju lovačkog gulaša nadmetalo se dvadesetak ekipa. Dok se gulaš kuvao domaćini su pripremali i roštilj za sve takmičare i goste manifestacije.

Na takmičenju u kuvanju lovačkog gulaša nadmetalo se dvadesetakak ekipa, među kojima su bile ekipe iz Zrenjanina i okoline, ali i iz Gornjeg Milanovca, Valjeva, Obrenovca i Novog Sada. Lovačko društvo „Fazan“ nedavno je na površini od 1000m kvadratnih otvorilo prihvatilište za fazane u koje je smešteno 600 fazanskih pilića. Time društvo započinje proces naseljavanja lovišta fazanima pošto fazanska divljač, zbog ukrupnjavanja poljoprivrednih parcela, poslednjih nekoliko godina izumire. Ove godine, prema najavama društva u lovište će biti pušteno oko 1000 fazana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here