Počeo treći po redu „ZrBizNet“

0
113

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Zrenjanin i tom prilikom obišao je radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju, potom je otvorio rekonstruisanu atletsku stazu na gradskom stadionu, a nakon toga otvorio je treći sajam privrede „ZrBizNet“.

Predsednik Vlade APV Igor Mirović je zajedno sa svojim saradnicima, pokrajinskim sekretarima Ognjenom Bjelićem, Vukom Radojevićem i Vladimirom Batezom posetio Zrenjanin. Oni su najpre zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima obišli radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju, gde je predsednik vojvođanske vlade najavio i nastavak rekonstrukcije kanala sve do rumunske granice te da se Zrenjanin i Temišvar povežu i na ovaj način. Nakon toga on je otvorio rekonstruisanu atletsku stazu na gradskom stadionu u Karađorđevom parku, koja je izgrađena u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga. Prilikom otvaranja staze on je rekao da je u planu da se naredne godine krene u drugu fazu rekonstrukcije gradskog stadiona te da se time omogući intenzivniji razvoj sporta u ovom delu Banata. Posle toga predsednik vlade APV otvorio je treći po redu međunarodni privredni sajam „ZrBizNet“ u hali sportova „Medison“. U svojoj izjavi za medije Mirović je rekao da je tokom posete Zrenjaninu i obilaska zajedničkih radova koje sprovode pokrajina i grad video da sve teče u najboljem redu i da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja ne samo Banata i Vojvodine nego i cele zemlje.

Predsednik vlade APV rekao je i da je u Vojvodini izgrađeno desetak novih industrijskih zona i da stižu ponude za ulaganja i od domaćih i od inostanih privrednika i da se sve čini kako bi privreda dobro radila i time ostvarivala zaradu za druge oblasti života, za školstvo, zdravstvo, sport, kulturu… Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio se na poseti, ali i na podršci koju Zrenjanin ima u poslednje tri i po godine od pokrajinskih institucija i istakao da se lokalna samouprava trudi da svuda promoviše Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, kao i da je u poslednje dve i po godine otvoreno novih 4500 radnih mesta.

Tokom tri dana trajanja privredne manifestacije „ZrBizNet“ posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i uslugama 220 izlagača, organizovaće se predavanja, savetovanja, okrugli sto, sastanci za privrednike i preduzetnike, kao i sajam zapošljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here