6. Likovna kolonija “UM ING”

0
186

U prostorijama kompanije “UM-ING” po 6. put organizovana je likovna kolonija. Ove godine ona je okupila 8 umetnika.

Već 6. put u prostorijama kompanije “UM-ING” zrenjaninski slikari u okviru likovne kolonije stvaraju umetnička dela.  Tokom tri dana trajanja kolonije svoje radove u ovoj kompaniji stvaraće 8 umetnika, a dela nastala na ovoj koloniji biće preneta u fond preduzeća gde će čekati narednu aukciju, na kojoj će od njihove prodaje biti prikupljena sredstva koja će biti utrošena u humanitarne svrhe. Prošli ciklus od 5 kolonija u fond je doneo 47 slika, a na aukciji održanoj početkom ove godine prikupljeno je 600.000 dinara, kojim su kupljeni aparati za bolji rad neonatološkog odeljenja zrenjaninske bolnice.

Borislav Umićević je istakao i koliki značaj likovne kolonije imaju za njega lično. Akademski slikar Viorel Flora i ove godine učestvuje na likovnoj koloniji i ističe da ona ima veliki značaj za promovisanje likovne kulture i slikara iz našeg grada, ali da veliki značaj ima i kao kolonija koja ima humani cilj.

Slike nastale na koloniji biće prodate na aukciji, a novac će biti upotrebljen u humanitarne svrhe, što slikarima, učesnicima kolonije, daje poseban motiv u radu.

Ove godine, tokom tri dana trajanja kolonije, lumetnička dela u prostorijama kompanije “UM-ING” stvaraće Viorel Flora, Marjan Baroš, Aleksandar Kačar, Javor Rašajski, Rudolf Brkić, Dragan Hajrović, Maja Jurić i Branko Đukić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here