Slaviša Lekić o uskraćivanju akreditacija novinarima

0
180

Novinar Slaviša Lekić je izjavio da je uskraćivanje prava novinarima da izveštavaju sa jednog sportskog događaja isto kao kada bi se novinrima zabranilo da izveštavaju iz Skupštine Srbije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je nedavno  podsetilo da je krajem avgusta upozorilo javnost da su čelnici Crvene Zvezde uskratili akreditacije novinarima Danasa za utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona i upozorili Upravu da tom odlukom krši Zakon o javnom informisanju, gde je jasno naznačeno da je zabranjena bilo kakva diskriminacija novinara. Šta se ovakvim i sličnim potezima želi staviti do znanja domaćim novinarima, bilo je pitanje koje smo uputili novinaru Slaviši Lekiću.

UEFA je nedavno najavila da će  kontaktirati upravu Fudbalskog kluba Crvena zvezda povodom njene odluke da uskrati akreditacije novinarima dnevnog lista Danas. U pismu koje je predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu uputio predsednik NUNS-a Željko Bodrožić ukazano je da se radi o diskriminatorskom ophođenju , zbog istraživačkih i analitičkih tekstova o poslovanju Crvene zvezde. U klupskom dopisu Crvene zvezde je rečeno da su novinarima Danasa usraćene akreditacije ‘zbog velikog interesovanja medija’, što je prema mišljenju NUNS-a samo banalan i loš izgovor za neprimerenu osvetu, nedostojnu kluba velikog imena i tradicije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here