Održan koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra

0
151

U petak, 1. novembra“ u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina održan je Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra pod nazivom „Četiri godišnja doba“.

U prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 1. novembra, održan je koncert „Četiri godišnja doba“ u izvedbi Zrenjaninskog kamernog orkestra, koji je odsvirao istoimena muzička dela dva autora, Antonija Vivaldija i Astora Pjacole. Rad Zrenjaninskog kamernog orkestra ove godine, kada se obeležava 120 godišnjica od osnivanja Zrenjaninske filharmonije, podeljen je u 4 ciklusa pa je tako u okviru prvog ciklusa održan Uskršnji koncert, drugi ciklus je obuhvatio koncerte na otvorenom u Ečki, Novom Sadu i Novom Bečeju, a treći ciklus koji je završen upravo koncertom „Četiri godišnja doba“ obeležili su i koncerti u Novom Sadu i Pančevu. Komentarišući sam koncert direktor Zrenjaninskog kamernog orkestra Roman Bugar rekao je da je reč o istoimenim, ali ipak različitim delima s obzirom da je Vivaldi biser klasične muzike, a Pjacola kompozitor dvadesetog veka čije delo je prožeto tangom.

Solisti na violini bili su Florijan Balaž i Erne Švan, a koncert je izveden pod dirigentskom palicom Radu Popa, koji je rekao da je muzika univerzalni jezik i da mu je veoma drago što je u prilici da upravo na tom jeziku komunicira sa Zrenjanincima. Upitan o samom koncertu on je rekao da je reč o delima sa istim nazivom i sa istom temom koje vezuje i igra, ali da je jedno delo u stilu baroka a drugo u stilu muzike dvadesetog veka.

4. ciklus ovogodišnjeg rada Zrenjaninskog kamernog orkestra počeće velikim koncertom početkom decembra na kom će po prvi put u Srbiji biti izvedena Šestakovičeva 14. simfonija, a završiće se velikim koncertom 11. januara kada će biti obeleženo i 120 godina od osnivanja Zrenjaninske filharmonije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here