70. put izvedena predstava „Ne mo’š pobeć’ od nedelje”

0
198

U Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” jubilarni, 70. put, izvedena je predstava „Ne mo’š pobeć’ od nedelje” Slađane Kilibarde.

Narodno pozorište „Toša Jovanović“  je zajedno sa svojim posetiocima u petak, 15. novembra, proslavilo značajan jubilej – sedamdeseto izvođenje predstave „Ne mo’š pobeć’ od nedelje”. U pitanju je predstava po tekstu Tene Štivičić, u režiji Slađane Kilibarde u kojoj igraju Sanja Radišič i Dejan Karlečik. Predstava se igra nešto više od pet godina što je dokaz njenog kvaliteta i toga koliko se dopala publici, rekao je direktor NP “Toša Jovanović” Ivan Francuski.

Trenutno je na repertoaru “Gospodin Mokinpot” koji je premijerno izveden pre mesec dana, u narednom periodu očekuje nas “Pepeljuga” na srpskom i mađarskom jeziku, a od januara i nova komedija na dramskoj sceni.

Kada je u pitanju predstava „Ne mo’š pobeć’ od nedelje” njen tekst je u originalu definisan kao “monolog za dve osobe”. To je duhovito pisan, urban tekst o tipičnim ženskim i muškim greškama, sa situacijama u kojima se publika svakako prepoznaje. Radi se o isečcima iz života dvoje mladih ljudi – upoznavanje, svađe, kulminacije, rastanak, i ponovni sastanak. Rediteljka je u sat vremena, koliko traje priča o Njoj i Njemu, kroz razgovore o vernosti, o razlici u karakterima, o slobodi, o ljubavi, uspela da iznese mnogo toga o zajedničkom životu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here