Delegacija Srbije prisustvovala ceremoniji završetka radova na gasnom projektu TANAP

0
102

Delegacija Srbije, koju su činili ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, prisustvovala je ceremoniji završetka radova na gasnom projektu TANAP u Ipsali.

Delegacija Srbije, koju su činili ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, prisustvovala je ceremoniji završetka radova na gasnom projektu TANAP u Ipsali. U saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike je navedeno da je Antić, koji se u Ipsali sastao sa ministrom Donmezom, istakao da je Turska realizovala veliki projekat – izgradnju gasovoda TANAP, čija je dužina gotovo hiljadu osam stotina pedeset kilometara. Antić je podsetio na to da je cilj projekta TANAP da se prirodni gas, koji se proizvodi na dva gasna polja – Šah Deniz u Azerbejdžanu i u oblasti Kaspijskog mora, dopremi u Tursku i Evropu.

Antić je naglasio da bi Srbija trebalo da postane značajan partner u povećanju ukupne energetske bezbednosti čitavog regiona. On je dodao da energetska bezbednost jpredstavlja strateško, geopolitičko pitanje svake države, i kao takva ne poznaje granice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here