Uručeno sto devedeset četiri ugovora u vrednosti od pedeset miliona dinara

0
128

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević su uručili sto devedeset četiri ugovora u vrednosti od pedeset miliona dinara za odgajivački program u AP Vojvodini u 2019. godini.

Milićević je naglasio da je u protekle tri i po godine u odgajivački program uloženo preko dve stotine miliona dinara, što govori o opredeljenju Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata da se stočarstvo podigne na viši nivo, a time i poljoprivreda u celini. On je istakao da je stočarstvo važna karika u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Milićević je napomenuo da u ukupnom proizvodu koji se stvara u poljoprivredi u našoj zemlji stočarstvo učestvuje sa oko trideset odsto, dok je u razvijenim zemljama Evrope i sveta taj udeo iznad pedeset odsto. Vlada želi da dostigne taj nivo, i zbog toga je potreban kvalitet u stočarstvu i genetika koja će obezbediti efikasnost proizvodnje.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević je naveo da je od ukupnog iznosa subvencija za odgajivački program u govedarstvu, svinjarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, živinarstvu, kod kopitara i u pčelarstvu izdvojeno četrdeset šest miliona dinara, dok je za poslove kontrole sprovođenja programa opredeljeno četiri miliona dinara.

Radojević je podsetio na to da se u cilju unapređenja stočarstva u Vojvodini ulaže u savremeno opremanje stočarskih farmi, zatim u kapacitete za preradu mesa i mleka. Direktne subvencije namenjene su i poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, koji su najviše zainteresovani upravo za stočarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here