Dragiša Ivelja o mogućnosti vraćanja vojske na vlast u pojedinim zemljama Južne Amerike

0
324

Nekadašnji operativac Državne bezbednosti Dragiša Ivelja je ocenio da vojska u pojedinim zemljama Južne Amerike može da se vrati na vlast ukoliko to odgovara stranim interesima.

Srpska stranka Zavetnici je podržala predsednika Republike Bolivije, Eva Moralesa, u nastojanjima da sačuva nezavisnost zemlje i jedinstvo nacije. Međutim kao što se zna, Morales se povukao sa položaja predsednika i azil je našao u Meksiku. Da li je vojska u odlasku Moralesa odigrala odlučujuću ulogu i da li se na političku scenu u Južnoj Americi vraća vojska,  koja je ranijih decenija kao što je poznato određivala političku sudbinu mnogih zemalja,glasilo je pitanje koje smo uputili nekadašnjem operativcu Državne bezbednosti Dragiši Ivelji.

Prema analizama političkih eksperata sada kada je Evo Morales otišao, u bolivijskoj vlasti je nastao vakuum. Prema navodima u toj zemlji sve veći broj članova njegove stranke se povlači sa političke scene. Moralesove pristalice nazvale su događaje državnim udarom – a protivnici krajem tiranije. Sada je,  prema mišljenjima komentatora,  prioritet da se izabere privremeni vođa, raspišu novi izbori i spoji polarizovana Bolivija ili će se država suočiti sa još većim nemirima i nasiljem u nedeljama koje dolaze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here