Održan skup na temu „Nacionalna mreža sudija i tužilaca„

0
162

U velikoj sali Višeg suda održan je skup na temu „Nacionalna mreža sudija i tužilaca za primenu standarda Evropskog suda za ljudska prava u RS“.

Skup na temu „Nacionalna mreža sudija i tužilaca za primenu standarda Evropskog suda za ljudska prava u RS“ održan je u velikoj sali Višeg suda u  Zrenjaninu. Skup ima za cilj da predstavi rad Nacionalne mreže i da doprinese zajedničkom razumevanju značaja primene najviših standarda ljudskih prava u praksi, da se čuje šta sudije misle o ideji postojanja Nacionalne mreže i kako vide njen rad. Učesnici skupa bili su predstavnici Višeg i Osnovnog u Zrenjaninu, šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, zamenik direktora Pravosudne akademije, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu i rukovodilac Odeljenja za dokumentaciono-informacioni centar. O pomenutoj temi nešto više je rekao Tobias Flesenkepmer, šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Bila je ovo prilika da se razmene iskustva i znanja između relevantnih stručnjaka i profesionalaca u svom poslu i da se definišu konkretni zaključci za unapređenje rada mreže, šta je sudijama potrebno i koji pristup je najbolje primeniti kako bi u svakodnevnom radu imali koristi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here