Srpski sport u 2019.

0
90

2019.godina je još jedna godina koja je našim sportistima donela mnogo uspeha, kako u pojedinačnim tako i u ekipnim sportovima.

  1. januara – Pobedom u finalu nad Špancem Rafaelom Nadalom sa 3:0, teniser Novak Đoković je osvojio sedmu titulu na Australijan openu u Melburnu.
  2. marta – Skokom od 6,99 metara, atletičarka Ivana Španović je u škotskom Glazgovu, treći put u nizu, postala dvoranska šampionka Evrope u skoku u dalj.
  3. juna – Muška vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetsku ligu, nakon što je u finalu naTašmajdanu bila bolja od selekcije Hrvatske rezultatom 12:11
  4. jula – Novak Đoković je u Londonu osvojio petu titulu na Vimbldonu, nadigravši u finalu Švajcarca Rodžera Federera.
  5. septembra – Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, pošto je u finalu odigranom u turskoj Ankari savladala domaću selekciju sa 3:2 u setovima
  6. septembra – Muška odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Parizu sa 3:1 pobedila Sloveniju.
  7. novembra – Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović postala je šampionka Evrope u kategoriji do 49 kilograma u olimpijskim kategorijama, na prvenstvu u Dablinu.
  8. decembra – Tijana Bogdanović je osvojila zlatnu medalju na finalnom Gran priju u Moskvi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here