Aleksandar Stevanović o kritičkom novinarstvu i zabranama pojedinih režima

0
204

Član predsedništva Stranke moderne Srbije Aleksandar Stevanović je rekao da u UAE nema ni d od demokratije i da vlast može da zabrani bilo kome šta će da radi u toj zemlji.

Ujedinjeni Arapski Emirati su po nalogu neimenovane zemlje onemogućile uredniku Krik-a Stevanu Dojčinoviću da govori na konferenciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala i to na panelu o suzbijanju prekogranične korupcije, pranja novca i organizovanog kriminala. Kako Stranka moderne Srbije komentariše dešavanja oko ove zabrane i da li kritički nastrojeni novinari postaju trn u oku pojedinih režima? Na ovo pitanje je odgovorio član predsedništva Stranke moderne Srbije Aleksandar Stevanović.

Udruženje novinara Srbije je tražilo od Ministarstva spoljnih poslova, da potraži odgovore oko zabrane ulaska Dojčinoviću od Emirata. U ministarstvu su naveli da je diskreciono pravo svake države da po sopstvenoj proceni onemogući ulazak stranim državljanima. Stevan Dojčinović, na sličan način deportovan je 2015. iz Rusije u koju mu je zabranjen ulaz do ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here