Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Minhenu

0
97

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te je zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Predsednik je naglasio da to nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali da je veoma srećan što vidi napredak. Još jednom se zahvalio Grenelu i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i na kome ćemo se svi mnogo bolje osećati u budućnosti i biti sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije je istakao da je ovo što je potpisano značajno zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi.

Takođe, on je zahvalio predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom interesovanju za ovaj region. Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu kao i u to kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here