Dragoslav Šumarac o čestim izmenama zakona u oblasti građevinarstva i saobraćaja

0
121

Potpredsednik Demokratske stranke prof.dr Dragoslav Šumarac je ocenio da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture danas najnestručnije ministarstvo u našoj zemlji.

Pojedini zakoni u oblasti građevinarstva u našoj zemlji su poslednjih godina pretrpeli više izmena. Pojedini poslanici u Skupštini su naveli da se Zakon o vazdušnom saobraćaju otkad je Zorana Mihajlović ministarka menja šesti put, o drumskom peti, a zakon o posebnim uslovima za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti menja se već tri puta. Da li su ovako česte izmene zakona poželjne u sadašnjem trenutku, glasilo je pitanje koje smo uputili potpredsedniku Demokratske stranke prof.dr Dragoslavu Šumarcu.

Skupština Srbije je početkom februara usvojila trinaest zakona i odluka iz oblasti infrastrukture, među kojima i Zakon o posebnim postupcima radi realizacije infrastrukturnih objekata od posebnog značaja koji je, prema rečima predlagača, donet kako bi se u novom investicionom ciklusu brže izgradili putevi, pruge, vazdušne i vodne luke i komunalna infrastruktura, u vrednosti od pet milijardi evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here