Gondolom od centra Zlatibora do vrha Tornik ove godine

0
215

Direktor Turističke organizacije “Zlatibor” Vladimir Živanović je rekao da će turiste ove godine obradovati mogućnost da se provozaju panoramskom gondolom od centra Zlatibora do vrha Tornik jer se realizacija te investicije privodi kraju.

Živanović je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kome se predstavila ta turistička organizacija Zlatibor, objasnio da svake godine  zaposleni u Turističkoj organizaciji obraduju turiste novim sadržajem, a ove godine završava se realizacija najvećeg projekta, izgradnja gondole koja će privući nove goste.

Direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić rekla je da će gondola tokom leta primiti prve putnike jer je probni rad planiran za april ili maj. Plan je da se uredi prostor i zanimljivosti na samoj trasi gondole od početne do poslednje stanice, investicija je vredna trinaest miliona evra, a novac je obezbedila opština Čajetina.

Gondola je dugačka devet kilometara i predstavlja jednu od najdužih panoramskih gondola na svetu, ima kapacitet šest stotina putnika na sat koji će se voziti u pedeset pet kabina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here