Predsednik Vučić obišao danas volontere u Štark areni

0
172

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obišao je danas volontere u Štark areni koji pripremaju pakete pomoći za Beograđane starije od 65 godina, a sa primanjima nižim od 30.000 dinara. Dostava paketa počinje sutra i trajaće desetak dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je volontere u Štark areni koji pakuju pakete pomoći za 173.000 stanovnika Beograda starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara. Sa predsednikom Srbije Arenu su obišli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, njegov zamenik Goran Vesić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i direktor Arene Goran Grbović.

„Zahvaljujem se svim volonterima jer time pokazuju da ljudsku solidarnost i ljudsku hrabrost, posvećenost u borbi za živote, pre svega naših roditelja, ne možemo da sprečimo” rekao je Vučić ljudima koji pakuju pakete. On je razgovarao i sa privrednicima koji su te namirnice obezbedili te im se zahvalio na pomoći i poručio da su pokazali ogromnu odgovornost, kao i borbenost i ljubav prema svojoj zemlji. “Beskrajno vam hvala što ste mislili na svoj narod i na svoju zemlju” poručio im je Vučić dodajući da čuvaju svoje radnike. On je rekao i da država sprema paket pomoći poslodavcima i privrednicima vredan nekoliko milijardi evra “Mi ćemo za 10 dana ali i ranije, izaći sa prvim velikim i značajnim merama, pa ćemo da sednemo da vidimo šta je to sto još možemo i šta možemo da očekujemo od vas”.

Vučić je istakao da je Srbija spremnije dočekala krizu izazvanu korona virusom nego druge zemlje. “Imaćete značajnu pomoć države, to vam garantujem”, poručio je predsednik privrednicima. Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, takođe je privrednicima poručio da čuvaju svoje radnike jer su zdravi ljudi naša budućnost. “Molim vas da mislite i na zdravlje tih ljudi, da budu ili kod kuće ili u fabrici”  rekao je Čadež, a Vučić je dodao da je i sam video na desetine kamiona na auto-putu Beograd-Novi Sad i samo nekoliko automobila.

Kako je najavljeno, prve pakete pomoći penzioneri će dobiti sutra, najkasnije u petak, a dostava će trajati desetak dana, jer će se dnevno iz Arene slati oko 15.000 paketa. Svaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži 13 namirnica – kilogram brašna, šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun, toalet papir.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here