Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga, koji mu je uručio čestitku predsednika Si Đinpinga povodom Dana državnosti

0
119

U pismu predsednika Sija se ističe: “Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, Vama, vladi i narodu prijateljske Srbije uputim iskrene čestitke i najlepše želje.

Poslednjih godina kinesko-srpski odnosi odražavaju odličan trend razvoja, međusobno političko poverenje se neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima se stalno širi i time se doprinosi zajedničkoj dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda.

Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, zajedničkim trudom, promovišemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije i da se podignu na nove stepenice, sa ciljem stvaranja još veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda.

Želim Vašoj cenjenoj zemlji prosperitet, a narodu sreću i zdravlje”, navodi se u čestitiki predsednika Sija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Liju uručio pismo kojim predsedniku Siju čestita Lunarnu novu godinu sa željama za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda. Predsednik Vučić je rekao da očekuje da i u ovoj godini srpsko-kineska saradnja u okviru strateškog partnerstva postane još bliža i čvršća, posebno kroz inicijativu za Novi put svile i mehanizam saradnje “1+16” Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Predsednik Vučić i ambasador Li su razmotrili i konkretne korake za realizaciju zajedničkih projekata privredne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here