Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj jednodnevnoj poseti Republici Bugarskoj

0
112

Predsednika je na Trgu svetog Aleksandra Nevskog dočekao njegov domaćin, bugarski predsednik Rumen Radev. Posle polaganja venca na Spomenik neznanom junaku, dva predsednika su održala sastanak a nakon toga su se obratili medijima.
Predsednik Vučić je rekao da je bugarski predsednik pozdravio napore koje Srbija čini na putu ka Evropskoj uniji te je dodao da je Srbija već ostvarila jasnu perspektivu za svoju evropsku budućnost.  Vučić je istakao da je uveren da će se pronaći najbolji načini da se obeleži stradanje i Srba i Bugara i da ćemo, kako je rekao, “jedni drugima pružiti ruku i da ta ruka ostane pružena zauvek u budućnosti”. Poručio je da Srbija Bugarsku doživljava kao istinski prijateljsku zemlju, a Bugare kao istinski prijateljski narod. Predsednik Vučić se osvrnuo i na ekonomsku saradnju.

Predsednik Srbije sastao se u Sofiji sa predsednicom Narodnog sobranja Republike Bugarske Cvetom Karajančevom, sa kojom je razgovarao o snažnijoj parlamentarnoj saradnji kao doprinosu jačim bilateralnim, političkim i ekonomskim odnosima. Predsednik Vučić zahvalio je na podršci Bugarske evropskom putu Srbije, posebno u svetlu bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, tokom kojeg će veliki deo aktivnosti biti posvećen Zapadnom Balkanu. Srpski predsednik je rekao da je to važno i za regionalnu stabilnost, kao uslov ekonomskog napretka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here