Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vršioca dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera

0
115

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vršioca dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera, sa kojim je razgovarao o važnosti dugotrajnog prijateljstva Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i posvećenosti dveju zemalja da dalje razvijaju svoje bilateralne odnose.

I pored neslaganja u stavovima o Kosovu i Metohiji, u otvorenom razgovoru, predsednik Vučić i vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara Palmer saglasili su se da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti, ne samo za proces pridruživanja EU, već i za regionalnu stabilnost i buduće blagostanje i prosperitet naroda u regionu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je sada ključni period za budući razvoj Srbije, posebno kada je reč o nastojanjima da postane punopravna članica Evropske unije. Američki zvaničnik je istakao da će SAD nastaviti da pružaju podršku naporima Srbije za pridruženje EU.

Srpski predsednik i američki zvaničnik su, takođe, naglasili važnost dobrosusedskih odnosa u regionu i saglasili se da oni doprinose stabilnosti.

Vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara Palmer je obećao kontinuiranu podršku dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, na svaki način koji učesnici u dijalogu smatraju korisnim. Predsednik Vučić i gospodin Palmer su se saglasili da su miroljubivi razgovori i puna primena postignutih dogovora ključni za postizanje održivog rešenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here