Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf

0
96

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf.

 Šef Misije MMF-a u srbiji  Džejms Ruf , naglasio je da nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana, srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama. MMF očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta od 3,5% BDP za 2018. godinu, kao i da taj rast može da bude i veći. Predsednik Vučić naglasio je da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji.

Sagovornici su razgovarali o povećanju budžeta za kapitalne investicije za narednu godinu, s obzirom na to da je MMF potvrdio da će Republika Srbija ostvariti značajan suficit i ove godine.

Predsednik Vučić je naglasio da je spreman da razgovara sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o pronalaženju načina za povećanja penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni. Takođe, važna tema je bila i povećanje plata za narednu godinu u javnom sektoru.

„Srbija ostaje posvećena reformskom putu u sferi ekonomije u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom“, naglasio je predsednik Vučić i rekao da očekuje da će novi aranžman sa ovom institucijom biti zaključen tokom leta.

Na sastanku je dogovoreno da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća kao što su RTB Bor, Petrohemija, MSK i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here