Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Bakuu, na poziv predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva

0
114

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Bakuu, na poziv predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva. 

Prvog dana posete predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim, prisustvovati plenarnom sastanku delegacija Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, kao i potpisivanju bilateralnih dokumenata. Srpski predsednik imaće i sastanak sa predsednikom Vlade Republike Azerbejdžan Novruzom Mamadovom. Delegacije Srbije i Azerbejdžana potpisaće sporazume o vazdušnom saobraćaju i o međunarodnom drumskom saobraćaju. Ti sporazumi stvoriće uslove za otvaranje direktne avio linije na relaciji Beograd – Baku, ali će i doprineti većoj ekonomskoj i trgovinskoj razmeni između Srbije i Azerbejdžana. Sporazum će u ime Srbije potpisati ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Drugog dana posete, predsednik Vučić sastaće se sa predsednikom Narodne skupštine Republike Azerbejdžan Oktajom Asadovom, kao i sa azerbejdžanskim privrednicima.
Aleksandar Vučić će tokom boravka u Bakuu prisustvovati i otvaranju “Centra za srpski jezik i kulturu”, gde će mu biti uručen počasni doktorat Azerbejdžanskog univerziteta za jezike, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here