Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Misije MMF-a Džejms Rufa

0
93

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf zaključeno je da je Srbija postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i jasno je da nastavlja put reformi za sigurnu budućnost Srbije

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf zaključeno je da je Srbija postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i jasno je da nastavlja put reformi za sigurnu budućnost Srbije. Šef Misije MMF Džejms Ruf, koji je u svojoj poslednjoj misiji u Srbiji, je naglasio da je Srbija uspela da uz teške reforme koje je sprovela, ostvari veoma dobre fiskalne rezultate i da očekuje da će ostvariti rast od između tri koma pet  i četiri odsto BDP-a u 2019. godini.

Predsednik Vučić zahvalio je na izuzetnoj podršci dosadašnjeg šefa Misije Rufa i njegovoj posvećenosti da razume ono što je Srbiji bilo potrebno kako bi izašla iz krize u kojoj se nalazila.  Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke.

Na sastanku je rečeno da je potrebno nastaviti rad na reformama poreske administracije, sistemu plata u državnoj upravi kao i unapređenju poreske politike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here