Predsednik Vučić razgovarao sa Andrejem Turčakom

0
107

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andrejem Turčakom, uputio pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa, kao i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andrejem Turčakom, uputio pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa, kao i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i drugim državnim i nacionalnim interesima naše zemlje. On je istakao da je i Savet Federacije potvrdio ovu podršku 13. marta usvajanjem „Saopštenja povodom dvadesetogodišnjice NATO operacije protiv Savezne Republike Jugoslavije“.

Zamenik predsednika Saveta Federacije Turčak je naglasio da će Rusija uvek biti na strani Srbije, što dokazuje i Saopštenje usvojeno u Savetu Federacije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, potvrdivši postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Oni su istakli značaj tada dogovorenih projekata sa ciljem unapređenja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike i železničke infrastrukture, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here