Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina

0
100

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Tom prilikom, razgovarali su o organizaciji sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Pekingu, tokom održavanja Drugog foruma za međunarodnu saradnju “Pojas i put”.

Predsednik Vučić je rekao da mu je čast što će se ponovo sastati sa predsednikom Putinom. On je rekao da će to biti njihov šesnaesti sastanak, a drugi ove godine, i da će mu biti zadovoljstvo da sa predsednikom Rusije razgovara o bilateralnoj saradnji u svim oblastima, kao i o situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je, govoreći o situaciji u regionu, ponovio da je nastavak dijaloga sa Prištinom nemoguć dok ne budu ukinute takse na srpsku robu.

Predsednik Srbije i ambasador Čepurin su razgovarali o aktivnostima za dalje unapređenje bilateralne saradnje i dogovorenim sastancima srpskih i ruskih zvaničnika.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji u oblasti energetike i planovima za izgradnju gasovoda Turski tok, koji bi omogućio redovno i uredno snabdevanje Srbije gasom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here