Predsednik Vučić čestitao Putinu Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

0
92

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

U čestitki je navedeno:

„Vaša ekselencijo, poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

Čestitam Vam Dan pobede, jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva. Čestitam i bratskom ruskom narodu, koji je veliku pobedu u Drugom svetskom ratu izvojevao svojim vanvremenskim patriotizmom, junaštvom i žrtvovanjem.

Čast mi je što je srpski narod, rame uz rame sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, svojim herojstvom u Drugom svetskom ratu obezbedio bolju budućnost za naredne generacije. Naša zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje nas da, uz večitu zahvalnost, čuvamo uspomenu na svakog pojedinca, koji je život izgubio u plemenitoj misiji za slobodu, mir i nezavisnost. Zato i ove godine u Srbiji, kao i u Rusiji, ponosno korača „Besmrtni puk“. S ponosom se sećam svog učešća u tom maršu neizbrisivog sećanja prošle godine sa Vama u Moskvi, a posle veličanstvene parade na Crvenom trgu.

Dozvolite da Vam i ovom prilikom izrazim zahvalnost za pomoć Rusije u odbrani nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa, kojom ste i Vi i Vaša zemlja zadobili istinsko poverenje srpskog naroda.

Uz želje da sa mnogo mudrosti i snage nastavite da postižete uspeh na odgovornoj dužnosti i bratski ruski narod vodite putem napretka, primite, ekselencijo, moje srdačne pozdrave, i izraze dubokog uvažavanja“, navedeno je  u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here