Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom,  rekao  je da će Srbija pomoći opštine u Republici Srpskoj u iznosu od 5  miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je precizirao da se radi  novoj pomoći, a on  je to saopštio na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a posle sastanka državnog vrha Srbije i Srpske.Vučić je naglasio da je u skladu sa Zakonom o specijalnim vezama Srbije i  RS, razgovarao sa Dodikom o daljoj podršci koju Srbija može da pruži narodu u RS.

Ovo je nova tranša pomoći Srbije građanima RS, a reč je o opštinama Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška, Čelinac, Mrkonjić Grad i drugima. U okviru Federacije BiH pomoć od 500.000 evra biće upućena za obnovu i izgradnju pravoslavnih hramova“, objasnio je predsednik Srbije. Aleksandar Vučić je rekao da je izdvojeno i posebnih milion konvertibilnih maraka za program samozapošljavanja, za razvoj preduzetništva mladih do 35 godina starosti, za programe za podsticaj, pokretanje vlastitog biznisa i preduzeća.

Predsednik Vučić je rekao i da je Srbija pokazala iskrenu želju da u uslovima kada obezbeđumemo visoki suficit u bdžetu Srbije, kada imamo rast do 4 odsto na kvartalnom nivou, kada imamo ogroman broj projekata koje očekujemo da budu ostvareni u kratkom peruiodu, pomogne. On je najavio da će u aprilu prisustvovati otvaranju nove Leoni fabrike u Nišu, zatim fabrike u Čačku, postavljanju kamen temeljca za Forverk, a boraviće u Loznici,  Kraljevu , Kruševcu i Leskovcu.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik  je govoreći o situaciji oko pitanja priznavanja Kosova naglasio da će Republika Srpska u potpunosti slediti ono što preduzima Srbija po tom pitanju.

Predsednik RS je poručio i  da najavljene  vojne vežbe sa NATO na Manjači neće biti, jer se građani Srpske protive toj vežbi, a i ne veruju NATO-u. Milorad Dodik je objasnio da se pojavila informacija da će u vežbi učestvovati avioni koji koriste municije sa osiromašenim uranijumom, protiv čega se digao narod. „Mi u Republici Srpskoj i Srbiji odlično znamo šta je osiromašeni uranijom, jer su ga koristili protiv nas. Naša javnost se suprostavila korišćenju osiromašenog uranijuma, kako vlast u RS, tako i ja kao predsednik“, dodao je Dodik.