Poslaničko pitanje Danijela Radića u vezi komisija za informisanje koje su formirane na nivou pokrajine

0
125

Na 20. sednici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine poslanik Srpske radikalne stranke Danijel Radić  postavio je poslaničko pitanja po kojim kriterijumima su formirane Komisije za dodelu sredstava za sufinansiranje medijskih projekta na teritoriji AP Vojvodine kao i zašto su te Komisije formirane od članova koji nemaju nikakav kredibilitet da obavljaju poslove za koje su predloženi.

 U obraćanju poslanicima Skupštine Vojvodine poslanik Srpske radikalne stranke Danijel Radić, ponovio je svoje ranije postavljeno pitanje koje se odnosilo na sastav i na čiji predlog je formirana  Komisija za dodelu sredstava za sufinansiranje medijskih projekta tokom 2017.godine, u vreme kada se na čelu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, nalazio  Miroslav Štatkić.

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević u odgovoru na pitanje Danijelu Radiću rekla je da ocenu projekata donosi stručna komisija koju imenuje rukovodilac organa koji raspisuje konkurs.

Za govornicu je ponovo izašao Danijel Radić koji je naveo da odgovor Sekretarijata nije dobio. On je ovom prilikom postavio i dodatno pitanje pokrajinskoj sekretarki Milošević.

Drugo poslaničko pitanje Danijela Radića odnosilo se angažovanje Vladana Stefanovića u radu Komisije Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama kao i o njegovom  radu u komisijama koje su formirane u lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine.

Odgovarajući na pitanje, pokrajinska sekretarka Dragana Milošević je rekla da je u obrazloženju Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu-FIJET koje je predložilo Stefanovića, navdeno da je reč o dugogodišnjem novinaru sa medijskim  iskustvom.

Postavljajući dodatno podpitanje pokrajinskoj sekretarki, Danijel Radić je ukazao da su pojedini članovi komisija tokom 2017.godine dobili i po 6 miliona dinara za projekte koji nikada nisu realizovani, kao što je to bio slučaj u Novom Sadu.

Kada je reč sastavu komisija koje donose odluke o dodeli novca za projekte konkursnog sufinansiranja , najsvežiji primer  medijske organizacije su zabeležile u Bečeju. Nezavisno društvo novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštili su krajem prošle godine da je najveći deo novca, milion i po od ukupno dva miliona opredeljenih sredstava po konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja u Bečeju, dobio je TV Bečej iza koje stoji Vladan Stefanović, poznat po bliskosti sa vladajućom strankom.  Osnivač ove televizije je VTV Komnet  imao je i člana u bečejskoj komisiji, Vladimira Pavlovića, za koga ocenjuju da je „profesionalni“ član komisija koje donose skandalozne odluke.Takođe,udruženja novinara podsećaju da iza TV Bečej stoji Vladan Stefanović, koji je takođe uključen u „sistemsko obesmišljavanje konkursnog sufinansiranja“, a koji je blizak vlasti i u javnosti poznat po brojnim političko-medijskim aferama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here