Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda, od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, i najavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka, gde su sada u toku radovi, biti završena za nešto više od godinu dana.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda. On je rekao da će građani imati veliku korist od obilaznice i najavio je da će se graditi i nastavak beogradske obilaznice do Pančeva, preko Leštana i Vinče, sa novim mostom na Dunavu.

Sektor 4 obuhvatio je radove na izgradnji leve trake auto-puta od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača, u dužini od 7,7 kolometara, gde je izgrađena nedostajuća leva traka auto-puta, dva tunela: Lipak i Železnik, tri mosta 9, 10 i 11, kao i preostali radovi na petlji Orlovača. Preostaje da se završi gradnja druge trake auto-puta od Orlovače do tunela Straževica i obe trake auto-puta od Straževice do Bubanj potoka. Završena je kompletna izgradnja petlje Orlovača sa pristupnim rampama, kao i petlja Petlovo brdo sa po dve odvojene kolovozne trake, od Metroa do petlje Orlovača, uključujući i most 24, iznad starog kružnog puta od Rakovice do Železnika. Beogradska obilaznica je jedan od najznačajnijih projekata, čija je gradnja počela pre više od 30 godina.