Vučić otvorio Sektor 4 obilaznice oko Beograda

0
58

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda, od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, i najavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka, gde su sada u toku radovi, biti završena za nešto više od godinu dana.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda. On je rekao da će građani imati veliku korist od obilaznice i najavio je da će se graditi i nastavak beogradske obilaznice do Pančeva, preko Leštana i Vinče, sa novim mostom na Dunavu.

Sektor 4 obuhvatio je radove na izgradnji leve trake auto-puta od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača, u dužini od 7,7 kolometara, gde je izgrađena nedostajuća leva traka auto-puta, dva tunela: Lipak i Železnik, tri mosta 9, 10 i 11, kao i preostali radovi na petlji Orlovača. Preostaje da se završi gradnja druge trake auto-puta od Orlovače do tunela Straževica i obe trake auto-puta od Straževice do Bubanj potoka. Završena je kompletna izgradnja petlje Orlovača sa pristupnim rampama, kao i petlja Petlovo brdo sa po dve odvojene kolovozne trake, od Metroa do petlje Orlovača, uključujući i most 24, iznad starog kružnog puta od Rakovice do Železnika. Beogradska obilaznica je jedan od najznačajnijih projekata, čija je gradnja počela pre više od 30 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here