Dejan Vodeničar: Verbalni delikt jači od fizičkog nasilja

0
182

Da je verbalni delikt jači od fizičkog nasilja u Srbiji potvrđuje slučaj Zrenjaninca Dejana Vodeničara koji je marta ove godine napadnut od strane trojice muškaraca i tom prilikom je zadobio teške telesne povrede. Vodeničar naglašava da je napad bio politički motivisan a sada, dva meseca kasnije, radi se o tome da je krivična prijava podneta samo protiv njega, zbog verbalnog sukoba, dok su nasilnici ovog puta ostali nekažnjeni.

 Sredinom marta objavili smo vest da je Zrenjaninac Dejan Vodeničar napadnut od strane trojice muškaraca i da je tom prilikom je zadobio teške telesne povrede. Podsetimo, Vodeničar je napadnut nakon što je na ulici nekoliko puta uzviknuo uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića a razlog nezadovoljstva je to što je bio sprečen da prisustvuje protestu desničarskih stranaka i organizacija u Beogradu protiv potpisivanja sporazuma sa Prištinom. Dva meseca kasnije, Dejan se suočava sa novim problemom.

Vodeničar ističe i da je njegov slučaj samo još jedan koji potvrđuje da institucije u ovoj zemlji ne funkcionišu. Pored toga, mnogi koji su mu pružali podršku u početku, sada su mu okrenuli leđa.

Pored svega pomenutog, Dejanova porodica godinama trpi i određene probleme jer je antirežimski nastrojena.

I pored svih problema koji su ga zadesili Dejan neće odustati, kako kaže isteraće pravdu do kraja u nadi da će doći neko bolje vreme kada će čitav sistem u Republici Srbiji funkcionisati i kada će se suditi u skladu sa zakonom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here