Otvoren 90. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

0
31

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković i ministar poljoprivrede Italije Frančesko Lolobriđida otvorili su jubilarni 90. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji će trajati do 26. maja.

Ministarka Tanasković je na svečanom otvaranju sajma, na kome će se ove godine predstaviti 1.100 izlagača iz 26 zemalja, istakla da je ova manifestacija od izuzetnog značaja za našu zemlju, budući da je poljoprivreda u prva tri prioriteta Vlade Srbije. Ona je poručila da su poljoprivreda, poljoprivrednici i poljoprivredni proizvodi prioritet naše države, koja na sve načine pokušava da dijalogom reši probleme koje trenutno imamo u ovoj oblasti.

Ministar poljoprivrede Italije Frančesko Lolobriđida je naveo da je zemlja partner sajma ove godine Italija, sa kojom je Srbija tokom prošle godine imala robnu razmenu od 583 miliona evra, pri čemu je izrazio nadu da će ova manifestacija poslati mnogo pozitivnih poruka u oblastima inovacija, istraživanja i proizvode veoma kvalitetnih proizvoda.

Ove godine posetioce Međunarodnog poljoprivredog sajma očekuje 14 kolektivnih izložbi. Sajam će obeležiti izložbe poljoprivredne mehanizacije, organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog kvaliteta, nacionalna izložba stoke i izložba genetskih potencijala. Na ovoj manifestaciji biće održani Dan voćara i Dan stočara, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti nova početna tačka za sve buduće saradnje. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here