U Beogradu je održan protestni skup pod nazivom ,,Zaustavimo veleizdaju! Kosovo je Srbija!’’

0
117

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu održan je protestni skup “Zaustavimo veleizdaju! Kosovo je Srbija!” u organizaciji Demokratske stranke Srbije i potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije

U Beogradu je održan protestni skup pod nazivom ,,Zaustavimo veleizdaju! Kosovo je Srbija!’’ u organizaciji Demokratske stranke Srbije i potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije. Okupljeni građani ujedinili su se kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo u vezi sa aktuelnom politikom rešavanja problema Kosova. Prisutnima se najpre obratio predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović koji se osvrnuo na najnovije izjave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koje, prema rečima Jovanovića, potvrđuju nameru da se preda Kosovo.

Nakon obraćanja predsednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića okupljeni građani su se uputili u protestnu šetnju ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša do zgrade Skupštine Srbije i zgrade Predsedništva gde su se obratili ostali učesnici skupa. Govorili su istoričar i docent Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Miloš Ković, student Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Miloš Milićević, poslednji predsednik opštine Štrpce po srpskom sistemu Zvonko Mihajlović,  kao i general u penziji i član Srpske radikalne stranke Božidar Delić. Generala Delića na hiljade Beograđana pozdravilo je gromoglasnim aplauzom a on se prisutnima obratio sledećim rečima:

Na kraju skupa poručeno je da će protesti biti nastavljeni i u narednom periodu. Demokratska stranka Srbije i potpisnici Apela za odbranu Kosova pozvali su sve istomišljenike da ne odustaju od kosovskog problema i da se udruže kako bi zajedno sprečili vlast u Beogradu da prizna nezavisnost Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here